Dušená prsa na jablkách

Recept na kuře v netradiční omáčkové kombinaci jablek a žampionů a smetany.


2.987x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Bílou cibuli spolu se žampiony očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky. V širším kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla a vsypeme cibuli. Necháme ji pomalu zesklovatět. Pak přidáme žampiony a směs krátce, ale prudce podusíme. Pak zeleninu vyjmeme a na výpeku orestujeme maso.

Orestované maso zalijeme jablkovicí a necháme chvilku flambovat. Oheň zfoukneme a k masu vrátíme zeleninu. Vše zalijeme vývarem a zvolna dusíme 20 - 30 minut, než je maso měkké.

Zatím si oloupeme jablka. Zbavíme je jádřinců a nakrájíme na tenké měsíčky. Na pánvi si rozehřejeme zbylou lžíci másla a jablka zprudka opečeme.

Měkké maso vyjmeme ze směsi a uložíme dotepla. Oheň ztlumíme, vložíme horká jablka a také smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky. Směs necháme jen prohřát, ale nevaříme.

Na talíři servírujeme kuřecí prsa a přeléváme je horkou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená prsa na jablkách

Zpět na recept