Dušená prsa na jablkách

Recept na kuře v netradiční omáčkové kombinaci jablek a žampionů a smetany.


2.987x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Bílou cibuli spolu se žampiony očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky. V širším kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla a vsypeme cibuli. Necháme ji pomalu zesklovatět. Pak přidáme žampiony a směs krátce, ale prudce podusíme. Pak zeleninu vyjmeme a na výpeku orestujeme maso. Orestované maso zalijeme jablkovicí a necháme chvilku flambovat. Oheň zfoukneme a k masu vrátíme zeleninu. Vše zalijeme vývarem a zvolna dusíme 20 - 30 minut, než je maso měkké. Zatím si oloupeme jablka. Zbavíme je jádřinců a nakrájíme na tenké měsíčky. Na pánvi si rozehřejeme zbylou lžíci másla a jablka zprudka opečeme. Měkké maso vyjmeme ze směsi a uložíme dotepla. Oheň ztlumíme, vložíme horká jablka a také smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky. Směs necháme jen prohřát, ale nevaříme. Na talíři servírujeme kuřecí prsa a přeléváme je horkou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušená prsa na jablkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena