Dušená pikantní krůtí játra

Recept na dušená krůtí játra s feferonkami, sušenými rajčaty a pórkem.


4.622x
60 min

Postup přípravy

Krůtí játra očistíme, jednotlivé kusy rozdělíme na poloviny, omyjeme, osušíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nahrubo. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

Na oleji necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme játra a vše restujeme asi 2 - 3 minuty. Jakmile se játra zatáhnou, přilijeme víno, které za stálého varu necháme odpařit. Pak vmícháme nakrájená sušená rajčata, nakrájené feferonky, vše osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončením přidáme do pokrmu nakrájený pórek a vše krátce podusíme.

Pikantní dušená játra s pórkem rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená pikantní krůtí játra

Zpět na recept