Dušená masová směs s lilkem a rýží

Recept na hlavní chod ze směsi mletého masa ochuceného kari kořením a kurkumou, nechybí lilek a rýže.


3.06x
60 min
1×

Postup přípravy

Rýži vypereme, zalijeme vroucí vodou, osolíme a asi 8 minut povaříme. Pak rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Omytá rajčata rozkrojíme na poloviny.

Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná asi 3 - 4 mm, která osolíme a necháme "vypotit". Pak lilek osušíme a z obou stran opečeme na oleji dorůžova.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, poté přidáme mleté maso a za stálého míchání vše restujeme 6 - 8 minut. Pak směs ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kurkumou. Vše ještě krátce opečeme, vmícháme nakrájená rajčata a směs odložíme stranou.

Zapékací mísu vytřeme olejem a naplníme polovinou rýže. Na rýži rovnoměrně naneseme masovou směs, kterou poklademe opečenými plátky lilku. Nakonec vše zakryjeme zbývající rýží, zalijeme vývarem a zakryjeme. Masovou směs s lilkem a rýží dusíme v předehřáté troubě při 170 °C doměkka.

Dušenou masovou směs s lilkem a rýží rozdělíme na porce a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená masová směs s lilkem a rýží

Zpět na recept