Vaření.czReceptyDušená masová směs s lilkem a rýží

Dušená masová směs s lilkem a rýží

Recept na hlavní chod ze směsi mletého masa ochuceného kari kořením a kurkumou, nechybí lilek a rýže.


3.06x
60 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
300 grýže
1 kslilek
1 lžičkakari koření
600 mlzeleninový vývar
5-6 kscherry rajče
2-3 lžičkymletá kurkuma
500 gmleté maso (směs)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Rýži vypereme, zalijeme vroucí vodou, osolíme a asi 8 minut povaříme. Pak rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Omytá rajčata rozkrojíme na poloviny. Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná asi 3 - 4 mm, která osolíme a necháme "vypotit". Pak lilek osušíme a z obou stran opečeme na oleji dorůžova. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, poté přidáme mleté maso a za stálého míchání vše restujeme 6 - 8 minut. Pak směs ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kurkumou. Vše ještě krátce opečeme, vmícháme nakrájená rajčata a směs odložíme stranou. Zapékací mísu vytřeme olejem a naplníme polovinou rýže. Na rýži rovnoměrně naneseme masovou směs, kterou poklademe opečenými plátky lilku. Nakonec vše zakryjeme zbývající rýží, zalijeme vývarem a zakryjeme. Masovou směs s lilkem a rýží dusíme v předehřáté troubě při 170 °C doměkka. Dušenou masovou směs s lilkem a rýží rozdělíme na porce a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušená masová směs s lilkem a rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena