Dušená masová mozaika

Recept na dietní masovou pochoutku, která je vhodná pro jakoukoliv příležitost, i tu slavnostní.


4.318x
150 min

Postup přípravy

Obě masa očistíme, naklepeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do misky a osolíme. Řádně propracujeme rukama, tak aby se sůl rovnoměrně rozložila. Maso zatížíme a uložíme na 24 hodin do lednice. Na přípravu masové mozaiky budeme potřebovat pet láhev a varný mikrotenový sáček. Můžeme použít nádobu na výrobu šunky. Maso vložíme do sáčku, upěchujeme a pevně uzavřeme. Pet lahev odstříhneme a vložíme do ní masovou směs v sáčku. Okraje lahve musí přesahovat maso asi o 4 cm. Takto připravené maso, vložíme do vodní lázně a zatížíme ho konzervou. Vaříme velice pomalu přibližne 2,5 hodiny. Potom lahev vyjmeme z vodní lázně a necháme úplně vystydnout. Masovou mozaiku podáváme nakrájenou na plátky se zeleninou, kyselou okurkou, hořčicí a vším, co máme rádi. Takto připravený pokrm obsahuje na 1 porci: 805 Kj, 18g bílkovin a 13g tuku. Připravíme- li ho ze stejného množství krůtích prsou, bude obsahovat na 1 porci pouze 450 Kj, 24g bílkovin a 1g tuku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená masová mozaika

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena