Dušánky

Recept na způsob knedlo - vepřo - zelo. Porce pro 1 osobu.


3.1233x
20 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kroužky. Na pánev velikosti mělkého talíře vlijeme rostlinný olej. Na rozpálený olej položíme široký plátek uzené krkovice a pěkně propečeme. Krkovice pustí sama omastek. Ten nesléváme. Opečenou krkovici uschováme do předehřátého kastrolu nebo hrnce, aby nevychladla.



Na tentýž omastek vložíme vedle sebe 4 houskové knedlíky a smažíme na způsob chlebových topinek, až je povrch očividně křupavý. Po upečení ihned vložíme na talíř a potřeme česnekem.


Mezitím si na omastku smažíme cibulku dozlatova.



Na knedlíky položíme ještě teplou krkovici, zasypeme kyselým zelím a na zelí přidáme hrstku osmahnuté cibulky.

user-icon

autor Jarin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušánky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena