Recept na způsob knedlo - vepřo - zelo. Porce pro 1 osobu.
2 stroužky | česnek |
rostlinný olej | |
15 dkg | kyselé zelí |
4 ks | houskový knedlík |
1 plátek | uzená vepřová krkovice |
1 ks | cibule (malá) |
Cibuli očistíme a nakrájíme na kroužky. Na pánev velikosti mělkého talíře vlijeme rostlinný olej. Na rozpálený olej položíme široký plátek uzené krkovice a pěkně propečeme. Krkovice pustí sama omastek. Ten nesléváme. Opečenou krkovici uschováme do předehřátého kastrolu nebo hrnce, aby nevychladla.
Na tentýž omastek vložíme vedle sebe 4 houskové knedlíky a smažíme na způsob chlebových topinek, až je povrch očividně křupavý. Po upečení ihned vložíme na talíř a potřeme česnekem.
Mezitím si na omastku smažíme cibulku dozlatova.
Na knedlíky položíme ještě teplou krkovici, zasypeme kyselým zelím a na zelí přidáme hrstku osmahnuté cibulky.
autor Jarin
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.