Recept na vynikající dezert s ovocem, krémem a čokoládovou polevou.
Hodnocení
4.9
/ 5 (39x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Těsto
Vejce6 ks
Kakao3 lžíce
Mléko1/3 l
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Cukr krupice25 dkg
Polohrubá mouka45 dkg
Hera35 dkg
Krém
Máslo25 dkg
Mléko0.8 l
Cukr moučka5 lžic
Vanilkový pudinkový prášek3 ks
Poleva
Tuk na smažení1 lžíce
Ledové kaštany3 ks
Ostatní
Broskev
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem, přidáme 6 žloutků, polohrubou mouku, prášek do pečiva a asi takové množství mléka, aby nám vznikla konzistence těsta podobné té na bábovku.
Předehřejeme si troubu asi na 180 °C.
Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.
Rozdělíme těsta na dvě poloviny a jednu z nich smícháme s kakaem.
Světlou polovinu těsta rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou (nebo vyložený pečícím papírem) a na ni rozetřeme kakaové těsto.
Těsto poklademe kousky ovoce (meruněk, broskví, jahod) a dáme péct. Pečeme asi 30 minut. V polovině pečení pro jistotu otočíme plech.
Mezitím si uvaříme pudink ze 3 sáčků vanilkového pudinku a asi 0,75 l. Pudink by měl být po uvaření velmi hustý.
Pudink necháme vychladnout a vyšleháme s máslem.
Upečenou buchtu necháme vychladnout, potřeme ji pudinkovým krémem a rozetřeme na ni čokoládovou polevu, připravenou rozpuštěním čokoládových tyčinek - kaštanů a tuku. Zajímavě chutná i poleva ze 100 g rozpuštěné čokolády na vaření, místo tuku trocha mléka a 2 velké lžíce oříškové nugety.
Dunajské vlny dáme na chladné místo ztuhnout.
Ztuhlé a uleželé dunajské vlny nakrájíme a můžeme podávat.