Dunajské řezy

Recept na báječnou buchtu, která se sní téměř na posezení.


3.812x
45 min

Postup přípravy

Na šlehači umícháme nejprve tuk s cukrem a vejci, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a mléko.

Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 1/2 hmoty, do druhé půlky zamícháme 2 - 3 lžíce kakaa a 2 lžíce cukru. Tmavou hmotu rozetřeme na světlou. Poté poklademe ovocem - broskve, meruňky, borůvky. Dunajské řezy pečeme ve vyhřáté troubě.

Zatím si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku svaříme hladký pudink, který necháme vychladnout. Máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem a vmícháme do něj vychladlý pudink. Upečené řezy potřeme pudinkovým krémem. Rozehřejeme si čokoládovou polevu a přeléváme jím dunajské řezy.

Dunajské řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Evicka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dunajské řezy

Zpět na recept