Dunajské řezy

Recept na báječnou buchtu, která se sní téměř na posezení.


3.812x
45 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
2-3 lžícekakao
5 lžicmléko
1 balíčekprášek do pečiva
15 dkgcukr krupice
2 lžícecukr moučka
1 ksrostlinný tuk
30 dkghladká mouka

krém

500 mlmléko
20 dkgcukr moučka
200 grostlinný tuk
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

poleva

1 balíčekčokoládová poleva

Postup přípravy

Na šlehači umícháme nejprve tuk s cukrem a vejci, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a mléko. Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 1/2 hmoty, do druhé půlky zamícháme 2 - 3 lžíce kakaa a 2 lžíce cukru. Tmavou hmotu rozetřeme na světlou. Poté poklademe ovocem - broskve, meruňky, borůvky. Dunajské řezy pečeme ve vyhřáté troubě. Zatím si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku svaříme hladký pudink, který necháme vychladnout. Máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem a vmícháme do něj vychladlý pudink. Upečené řezy potřeme pudinkovým krémem. Rozehřejeme si čokoládovou polevu a přeléváme jím dunajské řezy. Dunajské řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Evicka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dunajské řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena