Dunajské řezy od Nikči

Buchta, která výborně chutná. Recept podle Nikči.


5.07x
60 min
1×

Ingredience

těsto

150 mlolej
4 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
20 dkgcukr moučka
28 dkgpolohrubá mouka
150 mlteplá voda

krém

25 dkgmáslo
4-5 lžicrum
2 lžícekakao
3 ksžloutek
0.5 lmléko
15 dkgcukr moučka
10 dkgvlašské ořechy
2 ksvanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

1 ksčokoláda

poleva

2 ksšlehačka v prášku Dr. Qetker

Postup přípravy

Na těsto vyšleháme žloutky, olej a cukr, přidáme vodu, přisypeme mouku s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Bílky vyšleháme nad párou a pozvolna zapracujeme k ostatnímu. Těsto vylijeme do plechu vyloženého pečícím papírem a pečeme asi 30 minut při cca 180 °C. Mezitím si připravíme pudink: 2 lžíce rumu a 3 žloutky rozšleháme v půl litru mléka společně s pudinky a uvaříme v kaši, kterou necháme vychladit. Máslo na krém utřeme s moučkovým cukrem a vmícháme do něj pudinkovou kaši. Přidáme 2 - 3 lžíce rumu, 10 dkg mletých vlašských ořechů a 2 lžíce kakaa. Vyšleháme v hladký krém. Krém rozetřeme na vychladlé upečené těsto. Šlehačku v prášku Dr. Oetker připravíme podle návodu a navršíme ji na krém. Dunajské řezy od Nikči dozdobíme strouhanou čokoládou (nugátová Zora) a dáme do chladu na 2 hodiny zatuhnout. Dunajské řezy od Nikči nakrájíme a podáváme třeba k odpolední kávičce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dunajské řezy od Nikči

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena