Drůbeží frikasé

Recept na drůbeží frikasé, kdy maso vaříme společně s kořením, přidáváme žampiony, hrášek, mrkev a smetanu.


3.0553x
90 min

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
250 mlsmetana
3 svazkypažitka
300 gmrkev
300 gžampiony
125 mlbílé víno
70 ghladká mouka
300 gmražený hrášek
1.25 kgkrůtí prsa
1 svazekpolévkové bylinky

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
pažitka
hřebíček
bobkový list
mletý pepř
muškátový oříšek
sojová omáčka
citronová šťáva
worcestrová omáčka

Postup přípravy

Polévkové bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky společně s cibulí a masem, bobkovým listem a hřebíčkem dáme do hrnce, zalijeme vínem a vodou tak, aby bylo všechno těsně ponořené. Vaříme asi půl hodiny na mírném ohni. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na kousky a vývar přecedíme.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky, mrkev krájíme na plátky, houby přepůlíme. Mrkev podusíme na oleji, přidáme houby a po 5 minutách přisypeme hrášek, dusíme asi 2 minuty.

Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vývarem (asi ¾ l) a zalijeme smetanou. Uvedeme k varu, dochutíme solí, pepřem a citronem. V omáčce necháme prohřát maso a zeleninu, na dochucení drůbežího frikasé přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, worcestrovou a sójovou omáčku.

Drůbeží frikasé podáváme s libovolnou přílohou. Hodí se rýže, těstoviny i čerstvé pečivo.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží frikasé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.