Vaření.czReceptyDrožďová pomazánka jinak

Drožďová pomazánka jinak

Úžasná, zdravá a jednoduchá pomazánka vhodná ke snídani i večeři. Ideální v kombinaci s čerstvým tmavým pečivem. Výborný recept.


4.36x
30 min

Ingredience

2 lžíceolej
3-4 ksvejce
1 lžícemáslo
20 dkgšunka
1 kscibule
0.5 ksceler
2 lžícemajonéza
1 lžícehořčice
1 ksmrkev
2 balíčkydroždí
0.5 sklenicesterilovaná zeleninová směs

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nebo jakýkoliv salám nakrájíme na kousky. Menší mrkev a polovinu malého celeru očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a do rozehřáté směsi dáme restovat nadrobno nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme šunku a restujeme. Po chvíli přidáme na jemno nastrouhanou mrkev. Kdo má rád celer, přidá nastrouhaný celer, poté vše restujeme. Na restovanou směs rozdrobíme 2 kostky droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Dále přidáme 3 - 4 vejce podle velikosti a mícháme směs jako míchaná vejce do zhoustnutí. Vzniklou směs odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout. Mezitím si nasekáme nebo nameleme zeleninovou směs, například Moravanka. Obvykle stačí polovina skleničky. Zeleninovou směs společně s majonézou, hořčicí, solí a mletým pepřem vmícháme do vychladlé drožďovo-vaječné směsi. Drožďovou pomazánku jinak mažeme na čerstvý chléb nebo jiné pečivo.
user-icon

autor Kjákoja

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drožďová pomazánka jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena