Drobenkový třešňový koláč

Oblíbený jednoduchý koláč s třešněmi.


3.188x
75 min

Postup přípravy

Třešně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme je. Můžeme je posypat asi 3 lžícemi cukru.

Máslo necháme rozpustit a trochu vychladnout. Mezitím si do mísy prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme cukr, skořici, kůru a špetku soli. Pak do těsta přidáme tekuté máslo, vejce a vše zpracujeme ručním hnětačem v těsto podobné drobence.

Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Dortovou formu vymažeme vrstvou másla. Polovinu drobenkového těsta vtlačíme do formy a posypeme mandlemi. Pak na ně rozložíme ovoce a posypeme zbytkem drobenkového těsta.

Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Hotový koláč necháme vychladit a můžeme podávat.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový třešňový koláč

Zpět na recept