Drobenku, která tentokrát není nahoře ale vespodu, doplňuje v tomto receptu lahodný čokoládový krém.
Hodnocení
4.6
/ 5 (14x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Máslo180 g
Hladká mouka 250 g
Hnědý cukr100 g
Náplň
Vanilkový cukr1 balíček
Hořká čokoláda200 g
Zakysaná smetana2 kelímky
Na ozdobu
Kakao
Postup přípravy
Máslo necháme změknout.
Do mísy vsypeme cukr, mouku a pomocí prstů společně se změklým máslem vypracujeme drobenku.
Drobenku přesypeme do kulaté formy na koláč (nejlépe s odnímatelným dnem), trochu více ke krajům. Dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 20 - 25 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme smetanu a vyšleháme. Čokoládový krém osladíme vanilkovým cukrem.
Na korpus čokoládový krém rovnoměrně naneseme a nakonec hustě posypeme tmavým kakaem.
Drobenkový koláč s čokoládovým krémem je nejlepší mírně proleželý (1 - 2 dny v chladu). Podáváme ke kávě.