Drobenkový jogurtový koláč

Koláč z jogurtového těsta, který je bez chybičky.


4.317x
60 min
3×

Postup přípravy

Máslo necháme změknout a rozkrájíme ho na kousky. Máslo dáme do misky, zasypeme odváženým cukrem a moukou, přidáme lžičku perníkového koření a pomocí prstů vypracujeme drobenku.

Menší plech vymažeme máslem a vysypeme asi 3/4 množství drobenky. Pomocí lžičky trochu umačkáme. Zbytek drobenky si odložíme.

Jogurt vlijeme do misky, vmícháme zakysanou smetanu, pudinkový prášek a třtinový cukr. Podle chuti můžeme i více osladit (třeba cukrem vanilkovým), ale podle zkušeností je náplň lepší kyselejší.

Jogurtovou náplň naneseme na drobenkové těsto na plechu a zasypeme zbývající drobenkou. Můžeme ještě posypat mletou skořicí nebo znovu perníkovým kořením.

Drobenkový jogurtový koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 - 45 minut podle typu trouby, Povrch by měl být zlatavý. Ale raději moučník při pečení hlídáme.

Pak už jen stačí nechat koláč trochu vychladnout a nakrájet na kostky. Teplý by se nám příliš rozpadal.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový jogurtový koláč

Zpět na recept