Drbanice

Knedlíky z vařených brambor. Výborné - klouzavé, u nás používáme název klouzáky. Tady jsem použila původní název, který dostala teta. Již léta je vaříme.


4.432x
60 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme. Ještě horké protlačíme nebo na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme hrubou krupici, solamyl a sůl. Vypracujeme těsto. Uděláme 3 kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě 20 minut. Po vyndání z vody hned nařízneme, aby unikla pára.

Já dělám menší knedlíky, a tak drbanice vařím kratší dobu. Jsou výborné - klouzavé.
Dělám je léta a suroviny stále odvažuji. Dělám ale několik dávek. Nevýhodou těchto knedlíků je, že se nedají ohřát v mikrovlnce - jsou tuhé.
Když drbanice ohřívám, dělám mišmaš se zelím a masem.

Drbanice je možné také podat jako samostatné jídlo s houbami.
Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky. Přidáme houby - čerstvé, sušené nebo z mrazáku - podusíme. Pak k této směsi přidáme na kousky nakrájené knedlíky a opékáme.
user-icon

autor salve


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drbanice

Zpět na recept