Dráteník trochu jinak

Jednoduchý recept na pokrm z cukety, který zvládne každý. Dráteníka můžeme podávat jako hlavní chod a chuťovku.


5.08x
45 min
3×

Ingredience

těsto

3-6 ksčesnek
0.5 hrnkuolej
5 ksvejce
40 dkgcuketa
20 dkggothajský salám
0.5 hrnkuhladká mouka
0.5 hrnkuhrubá mouka
10 dkgtvrdý sýr

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Cuketu okrájíme, vydlabeme a společně s gothajem a sýrem nastrouháme na hrubo. Přidáme žloutky, mouky, olej, sůl, mletý černý pepř, majoránku a česnek. Vše pořádně promícháme. Z bílků si vyšleháme sníh a zamícháme do těsta. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme upéct do trouby předem vyhřáté asi na 200 °C. Dráteník trochu jinak se dá jíst jako hlavní chod nebo jako výborná chuťovka. Já osobně ho mám nejraději za studena.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dráteník trochu jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena