Dragounský guláš

Starší výborný recept od dragounů.


4.715x
90 min
1×

Ingredience

80 gslanina
2 stroužkyčesnek
2 kscibule
50 gsádlo
80 grajčatový protlak
1 lžícehladká mouka
500 gzadní hovězí
2 lžícemletá sladká paprika
300 gbílá fazole

podle chuti

sůl
majoránka
kmín
mletý pepř

Postup přípravy

Fazoli namočíme na noc do vody a na druhý den ji v té stejné neosolené vodě uvaříme doměkka.

Slaninu nakrájíme na kostky, vyškvaříme ji, přidáme sádlo a nasekanou cibuli, kterou opražíme. Potom přidáme maso nakrájené na kostky, opražíme, osolíme, okořeníme, přidáme kmín a papriku. Přilijeme vývar z fazole, promícháme a zvolna pod pokličkou dusíme, mírně podléváme. K téměř měkkému masu přidáme fazoli a rajčatový protlak, promícháme a ještě chvilku povaříme. Ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a podle chuti dosolíme.

Dragounský guláš podáváme s chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dragounský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská