Dort ze zakysané smetany a želé

Jestliže dáváte přednost lehkým a chlazeným moučníkům, jistě vyzkoušejte tento. Chutná opravdu všem.


4.51177x
20 min
6×

Postup přípravy

Jahody zbavíme lístečků, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.

Smetanu metličkou promícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem.

Formu na dort vypláchneme studenou vodou, pokud použijeme plastovou, v případě kovové dortové formy použijeme alobal na vyložení.

Dortové želé si připravíme podle návodu od výrobce. Do připravené formy nalijeme polovinu, poklademe částí jahod a přelijeme druhou polovinou želé. Ještě do teplého naskládáme vrstvu piškotů, co nejvíce k sobě.

Tento základ necháme dobře vychladnout. Na studené piškoty a želé nalijeme polovinu smetany, do které nasypeme zbytek jahod. Dort uzavřeme zbytkem kysané smetany a opět vrstvou piškotů.

Formu zakryjeme a dáme na noc do lednice ztuhnout.

Druhý den dort opatrně vyklopíme a mřížkovitě ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Při podávání můžeme dort ozdobit čerstvými jahodami nebo šlehačkou, ale i sám o sobě chutná senzačně.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dort ze zakysané smetany a želé

Zpět na recept