Dort se špetkou skořice

Recept na nenáročný dort se skořicovou přichutí. Dort naplníme smetanovým krémem s troškou kávy.


4.414x
75 min
1×

Postup přípravy

Mouku prosejeme. Žloutky o pokojové teplotě oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s medem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Z bílků našleháme se špetkou soli pevný sníh. Do žloutkové pěny přimícháváme mouku s mletou skořicí a nakonec sníh z bílků.

Těsto uhladíme do kulaté tukem vymazané a moukou vysypané formy. Formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.

Polovinu smetany dáme ohřát a ve smetaně necháme zcela rozpustit nalámanou kvalitní hořkou čokoládu. Čokoládovou smetanu za občasného míchání necháme vychladnout. Zbytek smetany našleháme a dáme zatím do lednice. Jakmile čokoládovo-smetanový krém vychladne, přidáme trošku kávy promíchané s brandy nebo rumem. Promícháme a pomalu přidáme našlehanou smetanu.

Vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly. Všechny díly korpusu pokapeme zbývající kávou promíchanou s brandy nebo rumem. Všechny 3 díly potřeme marmeládou. První díl korpusu pokapaný kávou a potřený marmeládou potřeme čokoládovo-smetanovým krémem a uzavřeme. Postup zopakujeme. Poslední díl korpusu potřeme jen slabě a dort vložíme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí dort ozdobíme podle naší fantazie.

Dort se špetkou skořice podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dort se špetkou skořice

Zpět na recept