Dort s krémovým tvarohem

Dort z lineckého těsta plněný tvarohovou náplní s vanilkovou chutí. Recept vhodný pro jakoukoli oslavu.


4.516x
120 min
3×

Ingredience

náplň

100 gcukr
8 ksvejce
250 gmáslo
70-80 gsolamyl
3 lžícecitronová kůra
750 gměkký tvaroh
1 ksčerstvá vanilka

těsto

2 ksvejce
280 gmáslo
200 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghladká mouka
1 lžícecitronová kůra

podle potřeby

hořká čokoláda

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme linecké těsto. Prosetou mouku promícháme s oběma cukry, do středu rozklepneme vajíčka, rozdrobíme změklé máslo a nastrouháme citronovou kůru. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu odležet v chladu. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků spolu s cukrem vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s tvarohem, změklým máslem, solamylem, čerstvou vanilkou a citronovou kůrou v hladkou tvarohovou směs. Pak do směsi lehce vmícháme bílkový sníh. Z těsta rozválíme placku silnou asi 3 mm. Dortovou formu vyložíme i po stěnách lineckým těstem a po okraj naplníme tvarohovou směsí. Podle vlastní chuti můžeme do tvarohu přidat několik kousků čokolády. Dort pečeme v předtopené troubě při 160 °C přibližně 60 - 70 minut. Po 35 - 40 minutách pečení zmírníme teplotu na 145 - 150 °C a zvolna dopečeme. Vychladlý dort i s formou vložíme přes noc do lednice a necháme ztuhnout. Teprve druhý den tvarohový dort uvolníme z formy a podáváme ke kávě nebo čaji.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dort s krémovým tvarohem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena