Vaření.czReceptyDort s bezé plněný tvarohovým krémem

Dort s bezé plněný tvarohovým krémem

Dort s tvarohovým krémem, plněný višněmi a zdobený sněhovým bezé.


3.813x
90 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
120 gmáslo
40 gsolamyl
60 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
200 ghladká mouka

krém

80 mlvoda
2 kostkytvaroh
80 gcukr moučka
20 gželatina
1 balíčekvanilkový cukr

poleva

2 ksbílek
100 gcukr krupice

na ozdobu

čokoládová poleva

podle potřeby

cukr moučka na vysypání
hladká mouka na vysypání
olej nebo tuk na vymazání

náplň

300 gvišně (maliny)

Postup přípravy

Máslo vyšleháme s oběma druhy cukru a vejci do světlé pěny. Po částech přilijeme mléko a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem. Vzniklé hladké těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh (poleva), který rozetřeme na těsto a dort vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout a pak ho vyjmeme. Vychladlý korpus prokrojíme. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru. Želatinu zahřejeme, necháme rozpustit, ale nevaříme. Ihned ji přilijeme k tvarohu a rozmícháme. Spodní díl korpusu vrátíme do vymyté formy, lehce vymazané olejem a vysypané mletým cukrem. Potřeme ho půlkou krému a poklademe okapanými kompotovanými višněmi. Zakryjeme zbylým krémem a přiklopíme korpusem. Povrch tvarohového dortu s bezé můžeme přestříknout rozpuštěnou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dort s bezé plněný tvarohovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena