Dort Rozador

Skvělý, lehký a slavnostní tvarohový dort s ovocem, který je v naší rodině velmi oblíbený. Neobejde se bez něj skoro žádná oslava.


4.824x
20 min

Postup přípravy

Želatinu necháme bobtnat přibližně ve 150 - 200 ml vody, poté želatinu zahřejeme a rozpustíme, nesmí vařit! Vychladlou želatinu smícháme s tvarohy, Herou a cukrem (nejlépe v mixéru).

Na dno dortové formy rozprostřeme piškoty a podle chuti můžeme pokapat rumem nebo rumovým aroma, pokud dort připravujeme pro děti - pokapeme ovocnou šťávou.
Na piškoty nalijeme polovinu velmi dobře rozmixované bílé hmoty, jinak by se v želatině při nedostatečném rozmixování mohly vytvořit nevzhledné hrudky, na ni narovnáme ovoce, já nejraději používám broskve nakrájené na kousky, které zalijeme druhou polovinou hmoty. Před uložením do lednice můžeme dort ještě posypat nastrouhanou čokoládou.
Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Dort Rozadort můžeme dále různě zdobit svíčkami apod.
user-icon

autor Marchetta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dort Rozador

Zpět na recept