Domácí polévkové koření snadno připravíte s minimem úsilí. Můžete klidně použít i dobře omyté slupky a zeleninové odkrojky. Domácí vegeta se obejde bez glutamátů a barviv!
Hodnocení
4.7
/ 5 (42x)
Chutnalo
6x
Ingredience
Podle chuti
Česnek
Pórek
Ostatní
Sůl1/2 kg
Cibule1/2 kg
Celer1/2 kg
Mrkev1 kg
Petržel1 kg
Kapusta1/2 kg
Kedluben1/2 kg
Postup přípravy
Veškerou syrovou zeleninu očistíme a nastrouháme.
K zelenině přidáme sůl, zamícháme a rozložíme na plechy.
Sušíme alespoň 7 dní.
Sušenou zeleninu rozemeleme na kávovém mlýnku. Domácí vegeta je skvělou a zdravější variantou té kupované.