Výborné a křehké vafle v pohodlí domova, které si děti zamilují.
těsto | |
---|---|
200 g | polohrubá mouka |
0.5 balíčku | kypřicí prášek |
2 lžičky | cukr |
1 špetka | sůl |
300 ml | mléko |
2 ks | bílá vejce |
na potření | |
2 lžíce | máslo |
Příprava těsta na domácí vafle je velmi snadná, v míse smícháme polohrubou mouku, kypřicí prášek, cukr a špetku soli. Vejce rozklepneme tak, abychom oddělili žloutky od bílků, žloutky poté rozmícháme s mlékem, z bílků vyšleháme tuhou pěnu.
Do sypké směsi vmícháme mléko a žloutky, směs dobře propracujeme a postupně přidáváme vyšlehaný bílek.
Domácí vaflovač pak pečlivě vytřeme rozpuštěným máslem nebo nastříkáme olejem ve spreji. Necháme rozehřát a poté vlijeme těsto tak, aby se zaplnila celá spodní forma. Vrchní formu přiklopíme a necháme péct přibližně 3–4 minuty, dle zkušenosti. Vafle ihned podáváme, většinou zaprášené moučkovým cukrem, s čerstvým ovocem a šlehačkou. Fantazii a vašim chutím se však meze nekladou.
Vafle s pečenými jablky krok za krokem
Tyto křupavé vafle s jablky se hodí jako sladká snídaně i odpolední svačina ke kafíčku. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena