Domácí šťáva zastudena

Připravte doma výtečnou a zdravou šťávu pro své děti.


3.055x
120 min

Postup přípravy

Opravdu zralé (tmavé, černofialové - nikoliv červené) bezinky pečlivě propláchneme studenou vodou a otrháme ze stonků. Pak je buď rozemeleme, nebo dobře rozmačkáme. Na takto připravené bezinky nalijeme 1,5 litru studené vody, přisypeme kyselinu citronovou, celou skořici, hřebíčky a za občasného promíchání necháme 24 hodin odstát. Potom šťávu přecedíme přes jemné síto, zvážíme a doplníme stejným množstvím cukru (okolo 2 kg). Přidáme kyselinu benzoovou a mícháme do úplného rozpuštění cukru. Bezinkovou šťávu potom naplníme do vymytých a vysušených lahví a do každé přidáme lžičku rumu. Dobře uzavřeme a schováme na tmavé, chladné místo.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí šťáva zastudena

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena