Chutná, rychlá a nejen u dětí oblíbená delikatesa k obědu či k večeři.
těsto | |
---|---|
1 špetka | cukr |
1 špetka | sůl |
50 g | droždí |
0.5 hrnku | olivový olej |
4 hrnky | hladká mouka |
0.5 hrnku | vlažná voda |
náplň | |
2 stroužky | česnek |
1 špetka | sůl |
5 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
4 lžíce | olivový olej |
150 g | tvrdý sýr |
1 konzerva | rajský protlak |
na ozdobu | |
8 lístků | bazalka |
Droždí necháme chvíli stát při pokojové teplotě, poté rozdrolíme a smícháme se čtyřmi polévkovými lžícemi vlažné vody a trochou cukru. Dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Sůl a mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj vlijeme vzešlý kvásek, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujeme a necháme hodinu na teplém místě kynout. Připravíme rajčatový základ - rajčatový protlak smícháme s prolisovaným česnekem, cibulí nakrájenou najemno, přidáme olivový olej a sůl. Z vykynutého těsta uděláme tenkou placku a dáme ji do vymazané formy na pizzu, těsto by mělo být jemné a vláčné, pak se s ním dobře pracuje. Těsto potřeme připraveným rajčatovým základem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, poklademe plátky šunky a tenkými plátky nejlépe domácích rajčat, jejchž chuť a vůně u tohoto pokrmu dobře vynikne. Domácí pizzu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut, až okraje pizzy zezlátnou. Vyndáme z trouby, poklademe několika lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena