Vaření.czReceptyDomácí máslo z domácí pekárny

Domácí máslo z domácí pekárny

Na domácí chléb patří i domácí máslo. Zkuste moje.


3.830x
30 min
4×

Postup přípravy

Smetany ke šlehání nebo 40% šlehačky nalijeme do formy pekárny. Formu důkladně přikryjeme obalem. Je to nutné, protože smetana dost stříká. Spustíme program na nudlové těsto. Je to program, který hněte nekynuté těsto a nepeče. Každá pekárna jej nazývá jinak. Tento program pustíme dvakrát za sebou. Pak alobal opatrně odkryjeme a zkontrolujeme. Měla by tam být tekutina s vysráženým máslem. Pokud ne, alobal opět vrátíme na formu a spustíme program ještě jednou. U mé pekárny stačilo pouze 2 krát, přičemž program trvá 15 minut. Pak vodu slijeme a domácí máslo dáme buď na pláténko nebo hustý cedník a necháme z něj odkapat zbytek tekutiny.Tu můžeme ještě potom použít. Dávám si ji do kávy. Domácí máslo překlopíme do misky a necháme v lednici ztuhnout. Máslo sice vyjde dráž, ale zato je domácí.
user-icon

autor moschus1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí máslo z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena