Domácí mascarpone

Domácí pokus o mascarpone, na který potřebujeme jen smetanu a citronovou šťávu. Velmi jednoduchý recept.


4.836x
0
4×

Postup přípravy

Ve vodní lázni ohřejeme smetanu přesně na 90 °C. Jakmile smetana dosáhne teploty, přidáme citronovou šťávu. Teplotu snížíme na minimum a stále mícháme, dokud citronová šťáva nezačne pracovat. Nevytvoří se žádné hrudky. Směs bude spíše jako hustý krém.

Připravíme si na mísu husté sítko se čtyřmi vrstvami gázy a gázu o mísu přichytneme. Směs přeneseme na gázu, ale v žádném případě ji nemačkáme. Takto směs necháme zcela vychladnout. Po úplném vychlazení směs přikryjeme transparentní folií a necháme alespoň na 24 hodin v lednici.

Domácí mascarpone používáme na sladké krémy, náplně, ale i na slané pokrmy a rizota. Domácí mascarpone spotřebujeme do 3 dnů.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí mascarpone

Zpět na recept