Domácí mandlový likér

Domácí likér k nejrůznějším příležitostem chutná opravdu velice dobře a většinou u nás nestačí ani odležet. Z uvedeného množství připravíme asi 1,5 litru likéru.


4.753x
30 min
5×

Postup přípravy

Nejprve ve vodě 2 hodiny pozvolna vaříme uzavřené plechovky se salkem. Vznikne nám karamelu podobná hmota, tu necháme vychladnout.

Později si uvaříme pudink podle návodu na obalu. Pudink nemusí být nutně mandlový, můžeme použít vanilkový a likér následně provonět pro změnu vanilkovou esencí.

Pudink necháme za stálého míchání vychladnout, vmícháme salko, vlijeme rum a pár kapek esence. Vše důkladně zpracujeme pomocí mixéru.

Hotový likér plníme nejlépe do skleněných lahví a skladujeme je v ledničce. Hodí se výborně jak k pití, tak i do ovocných salátů a k polévání zmrzlinových pohárů.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí mandlový likér

Zpět na recept