Domácí mandlový koláč s ovocem

Vyzkoušejte domácí koláč ze dvou druhů těst s mletými mandlemi a ovocem. Koláč podáváme při nejrůznějších příležitostech.


4.414x
120 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto 1: Z prosáté mouky se solí, másla, cukru, mletých mandlí a vejce vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme asi 30 minut odležet v chladu.

Mezitím necháme okapat kompotované broskve a připravíme si těsto 2. Změklé máslo prošleháme s cukrem, vejcem, mletými mandlemi, hladkou moukou a mandlovou esencí do hladkého řidšího těsta.

Odležené těsto 1 vyválíme na plát, kterým koláčovou formu vyložíme i po stěnách. Pak na ně naneseme a rozetřeme těsto 2, které poklademe okapaným ovocem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut. Ovoce můžeme obměňovat podle chuti. Vhodné jsou kompotované broskve, hrušky nebo višně.

Domácí mandlový koláč s broskvemi podle chuti sypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí mandlový koláč s ovocem

Zpět na recept