Rychlý a levný recept na tradiční tatarskou omáčku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (18x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce1 lžíce
Ocet1/2 lžíce
Hořčice plnotučná1 lžíce
Worcester1 lžíce
Podle chuti
Cibule
Okurky kyselé
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Nejprve připravíme domácí majonézu. Do mixéru dáme 1 lžíci hořčice, asi půl lžíce octa, 1 lžíci worchesteru, vejce a špetku soli. Mixér pustíme na nejvyšší rychlost a pomalu přiléváme olej, až do zhoustnutí majonézy.
Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a zamícháme do připravené majonézy. Nakonec ještě přidáme malé množství pepře a tatarka je hotová.
Domácí majonézu a tatarku podáváme podle chuti k různým pokrmům.
Tak jak každý dělá jinak svíčkovou, tak každý dělá jinak třeba majonézu :-) a přidá do receptu zrovna to, co mu v ní chutná. Osobně bych se worchestru taky nebránila. A v postupu receptu je jasně dáno, že do určité doby jde o majonézu a po přidání cibule a okurek už o tatarku.