Domácí kremrole

Výborný recept na domácí kremrole.


4.318x
60 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si první těsto, necháme chvilku odpočinout, potom ho vyválíme na obdélník, doprostřed dáme tukovou placku, kterou jsme si udělali z druhého těsta. Přeložíme, rozválíme, přeložíme natřikrát a necháme půl hodiny odležet v ledničce Po této době ještě jednou rozválíme, přeložíme, rozválíme a složíme opšt natřikrát. Necháme opět půl hodiny odpočinout, poté ještě jednou postup zopakujeme a necháme půl dne v lednici. Já si většinou těsto připravuji večer a peču druhý den.

Když máme těsto odpočaté, vyválíme ho, nakrájíme na pruhy, které namotáváme na kulaté trubičky. Ty potřeme vejcem a dáme péct na pečící papír. Domácí kremrole pečeme dorůžova na 160 - 170 °C. Kdo chce, může navrch ještě posypat hrubým cukrem krystalem.

Po upečení vždy lehce klepneme s trubičkou a kremrole z nich pěkně sjedou. Necháme je vychladnout a teprve potom plníme.

Náplň: Ve vodní lázni si ušleháme bílky, do kterých postupně zašleháváme cukr. Sníh musí být ušlehán do tuha!

Ušlehanými bílky naplníme sáček a kremrole jednu po druhé naplníme.

Z tohoto množství máme 26 domácích kremrolí.
user-icon

autor babča2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kremrole

Zpět na recept