Doktorčin segedínský guláš

Netypická chuť tak známého guláše. Zkuste do něj přidat česnek a med, uvidíte ten rozdíl.


4.281x
75 min
14×

Ingredience

1 lžícecukr
2 kscibule
1000 mlvoda
3 lžičkyvegeta
4 lžícemed
4 lžícehladká mouka
1 ksgulášové koření
500 gvepřové maso
4 lžičkymletá sladká paprika
1 sklenicesterilované zelí
1 paličkačesnek (velká palička)

podle chuti

olej
sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

zakysaná smetana

Postup přípravy

Velkou paličku česneku oloupeme a česnek utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Maso - ořez nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme maso a asi 15 minut restujeme. Pak přidáme utřený česnek, sterilované zelí i s nálevem, gulášové koření, papriku, vegetu, med a cukr. Guláš podlijeme polovinou vody a dusíme doměkka. Pak přidáme zbylou vodu, segedínský guláš dochutíme solí a pepřem, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Doktorčin segedínský guláš necháme už jen přejít varem.

Doktorčin segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Na talíři segedínský guláš zdobíme kopečkem zakysané smetany.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Doktorčin segedínský guláš

Zpět na recept