Jak se správně dělá székeleygulyás čili segedínský guláš.
Hodnocení
4.8
/ 5 (54x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
13x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Ostatní
Cibule2 ks
Smetana200 ml
Bobkový list3 lístky
Vepřový bůček400 g
Kyselé zelí300 g
Mletá sladká paprika3 lžíce
Postup přípravy
Maso, nejvhodnější je z bůčku nebo plecka, nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče. Přidáme sůl, nahrubo nakrájenou cibuli, pepř, sladkou papriku a nepropláchnuté kysané zelí. Vše důkladně promícháme. Přidáme bobkový list a trochu podlijeme.
Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a necháme cca 15 - 20 minut zatáhnout, poté teplotu snížíme na 150 °C a necháme guláš za občasného míchání 2 hodiny péct. Po upečení přidáme smetanu.
Hotový segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Od té doby co jsem objevila tento recept už jiný segedin nedělám. Vše nahážu do jednoho pekáče, dám do trouby, sem tam promíchnu a víc se nestarám. Nakonec přidám smetanu, podle toho jakou mám zrovna doma, takže někdy ke šlehání, jindy zakysanou a už se gulášek podává. :-)
luuca
Re: Komentář k receptu Dobrý segedínský guláš
Dobry den Michaelo..davam smetanu na slehani, ale i zakysana je vyborna..nic tim nepokazite..
siana
Re: Komentář k receptu Dobrý segedínský guláš
Já obvykle dávám sladkou smetanu - na vaření. Ale když jí zrovna nemám, dám zakysanou. A segedin dělám nejradši z lidového bůčku.
panim
bomba!
Nejsem gulášový typ, ale s novým mužem přišel i nový jídelníček. Tenhle guláš je prostě bomba!!!! Boule za ušima jsem měla i já.Doporučuju všem. Děláno z plecka a krkovičky.
136902
Komentář k receptu Dobrý segedínský guláš
jednoduché, maso se rozplývá, chuťově dobré, jen jsem nakonec malinko zahustila