Dobrý segedínský guláš

Jak se správně dělá székeleygulyás čili segedínský guláš.


4.854x
160 min
13×

Ingredience

2 kscibule
200 mlsmetana
3 lístkybobkový list
400 gvepřový bůček
300 gkyselé zelí
3 lžícemletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Maso, nejvhodnější je z bůčku nebo plecka, nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče. Přidáme sůl, nahrubo nakrájenou cibuli, pepř, sladkou papriku a nepropláchnuté kysané zelí. Vše důkladně promícháme. Přidáme bobkový list a trochu podlijeme.

Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a necháme cca 15 - 20 minut zatáhnout, poté teplotu snížíme na 150 °C a necháme guláš za občasného míchání 2 hodiny péct. Po upečení přidáme smetanu.

Hotový segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor mižu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrý segedínský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.