Dobrota

Vepřová pečeně, naplněná nádivkou z žemlí, jablek a vlašských ořechů. Trochu netradiční, ale vynikající!


2.91071x
120 min

Postup přípravy

Vepřové maso na pečení, může být i nižší, rozřízneme tak, abychom utvořili kapsu na nádivku, osolíme, opepříme, případně použijeme jiné koření, které je vaše oblíbené. Nádivku připravíme si takto: smícháme dohromady housky namočené v mléce s rozkrájeným jablkem, vejcem, rozsekanými ořechy a petrželkou. Vše dle chuti osolíme, opepříme. Maso nacpeme nádivkou, zašijeme, dáme do pekáče a zalijeme vodou. Přidáme drůbeží bujón a dáme péci asi na 200 st. Během dušení podléváme stále vodou, aby jí byl dostatek na omáčku. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou a necháme dopéci. Těsně před vypnutím trouby zalijeme smetanou a necháme prohřát. Podáváme s rýží a je to výborné!
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrota

Zpět na recept