Dobrota

Vepřová pečeně, naplněná nádivkou z žemlí, jablek a vlašských ořechů. Trochu netradiční, ale vynikající!


2.91071x
120 min

Ingredience

- -sůl
1 ksvejce
- -petrželka
- -mléko
250 mlsmetana
1 ksjablko
- -voda
- hladká mouka
- -pepř mletý
1 kgmaso vepřové
- -houska
100 gořechy vlašské
- -koření
1 kostkabujón drůbeží

Postup přípravy

Vepřové maso na pečení, může být i nižší, rozřízneme tak, abychom utvořili kapsu na nádivku, osolíme, opepříme, případně použijeme jiné koření, které je vaše oblíbené. Nádivku připravíme si takto: smícháme dohromady housky namočené v mléce s rozkrájeným jablkem, vejcem, rozsekanými ořechy a petrželkou. Vše dle chuti osolíme, opepříme. Maso nacpeme nádivkou, zašijeme, dáme do pekáče a zalijeme vodou. Přidáme drůbeží bujón a dáme péci asi na 200 st. Během dušení podléváme stále vodou, aby jí byl dostatek na omáčku. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou a necháme dopéci. Těsně před vypnutím trouby zalijeme smetanou a necháme prohřát. Podáváme s rýží a je to výborné!
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dobrota

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena