Dobré škvarkové pečivo

Recept na velmi dobré škvarkové pečivo, které se hodí ke sklence vína nebo piva, ale chutná i samotné.


4.130x
30 min

Postup přípravy

Domácí škvarky umeleme a v míse je promícháme s moukou, solí a práškem do pečiva. Přidáme vejce a po troškách přilijeme mléko. Promícháme na vláčné těsto, které potom necháme odpočinout na 30 minut v chladu.

Hotové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvoříme z něho menší tyčinky nebo čtverečky. Tvar a velikost pečiva záleží na nás. Vykrájené kousky těsta vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo jinými semínky.

Škvarkové pečivo upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Dobré škvarkové pečivo vydrží pár dní a časem bude více vláčné.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobré škvarkové pečivo

Zpět na recept