Lahodná dobrota pro všechny mlsouny a milovníky kokosu.
Hodnocení
5.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Olej100 ml
Kakao4 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice150 g
Polohrubá mouka150 g
Krém
Máslo200 g
Mléko350 ml
Kokos150 g
Cukr moučka200 g
Polohrubá mouka3 lžíce
Poleva
Čokoláda na vaření1 balíček
Postup přípravy
Ingredience na těsto vyšleháme do pěny. Těsto vlijeme na plech a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Upečený korpus necháme vychladnout.
Na krém si svaříme kokos s mlékem a hmotu necháme vychladnout. Z trochy mléka a 3 lžic mouky uvaříme kaši a také ji vychladíme. Utřeme máslo a moučkový cukr a postupně do něj zamícháme kaši a kokos. Kdo chce může přidat trochu rumu.
Kokosovou hmotu natřeme na piškotový korpus a podle fantazie jej můžeme přelít polevou.
Dobré kokosové řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Já osobně,když svařuji kokos s mlékem,dávám trochu víc mléka,aby se mi kokos nehrudkoval,ale byl jako dobře zahuštěná omáčka.Mléko na kaši s moukou dávám podle mouky ,aby to byla kaše/něco jako bramborová/.I když u tohodle receptu přidáte nebo uberete,nic se neděje ,na konci vyjde stejně dobře.