Dobrá vařená rýže

Možná se vám zdá jednoduché uvařit rýži, někteří lidé však neradi lepivou, rozvařenou, bezchuťovou. Tento recept však nemá chybu.


4.4170x
20 min
10×

Postup přípravy

Nalijeme si olej do hrnce (lžička na osobu), dáme vařit vodu do rychlovarné konvice. Nasypeme syrovou rýži na olej, osmahneme tak, aby rýže zbělala (jakoby zmatní), ale ještě nezhnědla. Potom zalijeme vroucí vodou, pozor, bude to bouřlivá reakce, tak pomalu! Vody k rýži je 2:1 - můžeme si nahrnkovat. Na 2 osoby počítejme hrníček rýže. Poté vodu s rýží osolíme, do oloupané cibule zapícháme několik hřebíčků, cibuli vrazíme do rýže, přiklopíme a necháme cca 10 - 15 minut vařit na mírném plameni. Po celou dobu vaření neodklápíme pokličku, počkáme, až budeme kontrolovat, jestli je rýže už uvařená. Rýži lze také nechat dojít mimo oheň, nerozvaří se, když nebudeme přidávat vodu. Cibuli po uvaření rýže vyndáme a vyhodíme. Tento recept na vařenou rýži je opravdu dobrý! A zaručeně se povede.
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá vařená rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena