Vynikající fazolová polévka, která se nemixuje. Recept je pro všechny, kteří mají v polévce rádi i maso.
Hodnocení
4.9
/ 5 (14x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Cibule2 ks
Voda2 l
Olivový olej1 lžíce
Paprika mletá1 lžička
Petrželová nať1 svazek
Bílé fazole500 g
Hovězí žebro1/2 kg
Malý rajský protlak1 ks
Postup přípravy
Fazole namočíme den předem ve vodě a druhý den je ve stejné vodě vaříme. Když začnou fazole vařit, přidáme k nim žebro a vaříme do změknutí fazolí.
Žebro vyndáme a maso z něj obereme.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile je dozlatova, přidáme mletou papriku a protlak. Chvíli osmahneme a pak tuto směs vlijeme do připravené fazolové polévky.
Přidáme obrané maso a dochutíme nasekanou petrželkou. Je-li potřeba, polévku dosolíme.
Fazolovou polévku s masem podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat chléb.