Dobrá a rychlá pórková polévka

Když je málo času a chceme mít k obědu i dobrou a vydatnou polévku, není nic jednoduššího, než si uvařit pórkovou polévku podle této receptury.


3.166x
20 min
3×

Postup přípravy

Pórek očistíme a nadrobno pokrájíme ( zelenou i bílou část, není důvod s ním šetřit ).

Do hrnce s vodou pórek vložíme, přidáme drobně pokrájený nebo prolisovaný česnek, pohankové nebo i jiné obilné vločky ( lze je s úspěchem kombinovat ), masox nebo slepičí či zeleninový vývar, drcený kmín, snítku libečku a necháme asi 15 minut povařit.

Dochutíme solí nebo Vegetou, přidáme také pepř. Na závěr dáme do polévky posekané bylinky (petrželka, pažitka, celerová nať, yzop). Lze vyzkoušet téměř kteroukoliv bylinku, ale s mírou.

Krátce povaříme, vyndáme snítky libečku a můžeme polévku podávat. Místo pórku lze použít i mladou kapustu, případně i obojí zkombinovat.

Pokud by byla polévka příliš hustá, lze ji zředit a zároveň zjemnit mlékem nebo smetanou. Zajímavou chuť dodá pórkové polévce i bílý jogurt - nejlépe Selský, ten ale až na talíři.

U této polévky se fantazii meze nekladou. Bude vždy trochu jiná, ale stále dobrá.
user-icon

autor Andres


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá a rychlá pórková polévka

Zpět na recept