Recept z kuchyní Bosny a Hercegoviny a Srbska. Slovo djulbastija znamená: přitisknut popelem. Kdysi se totiž tento recept připravoval na ohništi v horkém popelu.
- | olej |
- | sůl |
- | pepř mletý |
800 g | telecí nebo vepřová kýta |
Z masa nakrájíme řízky tlusté asi 5mm. Maso naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Takto připravené řízky naskládáme na sebe a necháme v chladu asi 10 hodin.
Po vychladnutí maso vyjmeme a potřeme olejem. Pečeme na roštu na grilu, nebo nad ohništěm. Když je maso hotové, můžeme servírovat. Podáváme s jemě nasekanou syrovou cibulí a s chlebem.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..