Recept na marinované a grilované maso, které podáváme s opečenými jablky.
Hodnocení
4.5
/ 5 (627x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Sůl
Karotka
Hřebíček
Kapie
Bobkový list
Celý pepř
Sterilované houby
Celer bulva
Podle potřeby
Olej
Ostatní
Celer1/3 ks
Jablko3 ks
Petržel1/2 ks
Vepřová kýta700 g
Postup přípravy
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtverečky.
Karotku, petržel a celer oškrábeme či oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, stejně tak očištěnou kapii. Můžeme použít i sterilovanou zeleninu.
Zeleninu s masem a sterilovanými houbami dáme do velké nádoby, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, zalijeme olejem a necháme nejlépe přes noc proležet.
Další den naložené maso napichujeme na jehlice a grilujeme za občasného otáčení dozlatova.
Cukr rozehřejeme s trochou vody, až vznikne karamel, namáčíme v něm jablka, až jim praskne slupka. Na každou porci masa napíchneme po jednom jablku a ihned podáváme.
Divoká rožeň je skvělou volbou pro každou zahradní párty.