Velmi jemná a skoro až dětská polévka. Recept na chutnou zeleninovou polévku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (12x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžička
Cibule1 ks
Celer1/3 ks
Mrkev1 ks
Nové koření3 kuličky
Mletý černý pepř1/2 lžičky
Kořenová petržel1/2 ks
Postup přípravy
Celer, mrkev a petržel nastrouháme na jemno. Zelenina by měla být ve stejném poměru, tedy stejně celeru, mrkve a petržele. Cibuli rovněž nasekáme na jemno.
Na másle v kastrůlku osmahneme nejdříve cibuli, poté přidáme zeleninu a dusíme asi 3 minuty.
Následně zeleninu zalijeme 1 litrem vody, přidáme nové koření, mletý pepř a sůl. Polévku vaříme asi 15 minut.
Můžeme ještě přidat rozšlehané vejce, ale není to nutné, polévka je hustá dost.
Dietní zeleninovou polévku po dovaření rozléváme do talířů a podáváme na stůl k jídlu.