Bílkoviny a minimum tuku, to jsou hlavní devízy olomouckých tvarůžků.
Hodnocení
4.5
/ 5 (53x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Podle chuti
Mletý pepř
Ostatní
Dijonská hořčice1/2 lžičky
Olomoucké tvarůžky75 g
Nízkotučný tvaroh125 g
Postup přípravy
Tvarůžky najemno nastrouháme a smícháme s tvarohem. Pro pikantní chuť přidáme trochu dijonské hořčice a opepříme.
Dietní tvarůžková pomazánka chutná nejlépe s čerstvým žitným chlebem.
Díky,opravdu paráda,málo ingrediencí a mňamka,miluji syrečky na všechny způsoby a tahle pomazánka nezabere ani čas!
vladek346
oklihle tvaružky
muj dedeček to dělal jen sklenice tvarůšky kmin a nasekana cibulka .prolil pivem a dal do chladna ( 7 scod ve sklepě )do tydle byli pak rozlehlé ,k tomu cleba domaci a to pak byla ňamka.
Mirek
Tohle
se u nás dělá od nepaměti, ale trochu jinak. Udělejte pomazánku jak je uvedeno nahoře a přidejte trošku mleté sladké červené papriky, nasekaný čerstvý kopr (na zimu si ho nasucho mrazím po dávkách-vyprat, otřepat, zavařit do sáčku a zmrazit) a pro ty kdo to mají rádi, trochu na jemno nakrájené cibule, nejlépe červené. Nechat alespoň 24 hodin odležet. Na to množství jaké uvádějí v receptu bych dal špetku papriky, polévkovou lžíci nasekaného kopru a polévkovou lžíci nasekané cibule. Já ji jinak doma dělám z 3/4 - 1 kg tvarohu a k tomu přiměřeně více ingrediencí. Jinak by to nevydrželo ani hodinu. Ještě rada: pokud je pomazánka "suchá" a vázne v krku, ředím ji kondenzovaným neslazeným mlékem tak, aby byla pěkně pastovitá, ale ne řídká.
Danap
Skvělá
Mám ráda jednoduché recepty, a opět se mi to potvrdilo, tato pomazánka je výborná!!!
Icee3
Vynikající
Když jsem viděla tech pár ingrediencí, tak jsem se po pravdě trošku ofrňova, výsledek ale je, že tato pomazánka je opravdu vynikající! :-)