Menší kuřecí stehna (Můžeme použít i krůtí stehna, ale potom vaříme déle.) zbavíme kůže a opláchnuté je vložíme do nádobky s nasekanými čerstvými bylinkami (rozmarýn, šalvěj) promíchanými s mlékem, jak víme mléko dodá masu šťavnatost. Stehna necháme ponořená v marinádě nejlépe přes noc.
Na teflonové pánvi se lžící rozehřátého oleje stehna osmahneme ze všech stran a přilijeme víno, které necháme při vysoké teplotě úplně vyprchat. Stehna polijeme vodou, přikryjeme a už pomalu dusíme do změknutí.
Dietnější kuřecí stehýnka doporučuji podle diety podávat jen se salátem bez pečiva i přílohy, ale pro jedlíky doporučuji bramborovou přílohu. Bylinek můžeme přidávat podle chuti, zaručeně jsou zdravější než sůl a dodávají pokrmu delikátnější chuť.