Dietní kuře se zelím

Kuře pečené bez kůže, se zelím a nasládlé medem.


4.611x
75 min
3×

Ingredience

sůl
2 plátkymáslo
tymián
1.5 lžícemed
0.5 lžíceolivový olej
čínské zelí
0.3 kostkyzeleninový bujón
0.5 lžičkymletý černý pepř
bylinková směs na kuře

podle potřeby

voda na podlití
olivový olej na vymazání

Postup přípravy

Kuřecí stehna zbavíme celé kůže a odřežeme tučné zbytky. Poté kuře omyjeme a potřeme solí. Čínské zelí (asi 2 - 3 větší listy) nakrájíme na tenké proužky. V mističce rozmícháme med, mletý černý pepř a trochu olivového oleje. Pekáček vymažeme olivovým olejem, vložíme stehna a posypeme větším množstvím tymiánu a bylinkovou směsí na kuře. Kolem dokola vměstnáme nakrájené zelí, které mírně osolíme a posypeme tymiánem. Posypeme rozdrobeným bujónem a podlijeme trochou vody. Vše polijeme medovou směsí. Dietní kuře se zelím dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme doměkka asi hodinu. První půlhodinu pečeme přikryté, poté odklopíme, na každé stehno dáme plátek másla a pečeme tak, aby se kuře trochu "přichytilo". Dietní kuře podáváme jen s vypečeným zelím a zeleninovou přílohou. Můžeme samozřejmě přidat i brambory, rýži apod. Recept je na 2 porce.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dietní kuře se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena