Dietní kuře se zelím

Kuře pečené bez kůže, se zelím a nasládlé medem.


4.611x
75 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí stehna zbavíme celé kůže a odřežeme tučné zbytky. Poté kuře omyjeme a potřeme solí. Čínské zelí (asi 2 - 3 větší listy) nakrájíme na tenké proužky. V mističce rozmícháme med, mletý černý pepř a trochu olivového oleje. Pekáček vymažeme olivovým olejem, vložíme stehna a posypeme větším množstvím tymiánu a bylinkovou směsí na kuře. Kolem dokola vměstnáme nakrájené zelí, které mírně osolíme a posypeme tymiánem. Posypeme rozdrobeným bujónem a podlijeme trochou vody. Vše polijeme medovou směsí. Dietní kuře se zelím dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme doměkka asi hodinu. První půlhodinu pečeme přikryté, poté odklopíme, na každé stehno dáme plátek másla a pečeme tak, aby se kuře trochu "přichytilo". Dietní kuře podáváme jen s vypečeným zelím a zeleninovou přílohou. Můžeme samozřejmě přidat i brambory, rýži apod. Recept je na 2 porce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dietní kuře se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena