Dietní guláš

Recept na nízkokalorický guláš, který se nezahušťuje moukou a přesto je velmi chutný. Vhodný i na bezlepkovou dietu.


3.4130x
30 min

Postup přípravy

Cibuli a zeleninu očistíme. Maso podle potřeby začistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

Cibuli nakrájíme najemno a spolu s olivovým olejem a kořením dozlatova orestujeme. Přidáme vařící vodu, sůl a necháme vysmahnout. Zeleninu nastrouháme najemno, přidáme k cibulce a společně orestujeme. Vsypeme maso a opět pořádně osmahneme, aby se maso zatáhlo. Pak maso vše podlijeme vínem a necháme ho vyvařit. Guláš podlijeme zbytkem vařící vody a pomalu dusíme do změknutí masa a zredukování vody na polovinu.

Dietní guláš podáváme nejlépe s neloupanou rýží, ale hodí se i těstoviny,brambory,a nebo pro muže kynutý knedlík.

Z vína se alkohol vyvaří, takže ho mohou jíst i děti. Nebo můžeme víno úplně vynechat.
user-icon

autor lenkalpw


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dietní guláš

Zpět na recept