V konvici uvaříme vodu a nalijeme ji do džbánku. Pak do vody nasypeme punč, přidáme cukr a lžičkou mícháme, dokud se punč s cukrem nerozpustí.
Třešňovo-jahodový punč
Do pohárových sklenic vložíme 3-4 jahody, zbytek obsahu plechovky nalejeme do připraveného punče (džbánku) a promícháme. Jahody ve sklenicích zalijeme punčem, vložíme brčko i lžíci a teplý podáváme.
Třešňovo-ananasový punč
Ananas oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Do každé sklenice vložíme lžíci ananasu a zbytek nasypeme do punče (džbánku). Přilijeme ananasový džus a promícháme. Ananas ve sklenicích zalijeme punčem, vložíme brčko i lžíci a teplý podáváme.
Třešňovo-višňový punč
Do připraveného punče vložíme kousek celé skořice nebo cukr nahradíme skořicovým cukrem. Jednu sklenici naplníme višněmi naloženými v rumu, ale bez rumu, a višně vsypeme do vychladlého punče (džbánku). Do punče přidáme višňový sirup a rum z naložení (ten můžeme vynechat) a punč dáme vychladit. Do každé sklenice dáme 2 - 3 višně, vložíme brčko i lžíci a podáváme vychlazený. Nápoj pro větší děti (mládež).
Třešňový punč je směs koření, která se dá koupit snad jenom během zimy, ale výborný je i chlazený, tak si ho můžete koupit do zásoby.
Vysvětlivky k ingrediencím 1+1+1: První číslo udává potřebu ingredience do Třešňovo-jahodového punče, druhé číslo do Třešňovo-ananasového punče a třetí číslo do Třešňovo-višňového punče.