Dědův řízek

Výborné využití všech tepelně zpracovaných zbytků masa.


3.182x
45 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso nakrájíme na nudličky. Do větší misky dáme pokrájené maso a párkový salám, přidáme cibuli, kari koření, místo něj můžeme použít zabíjačkové koření. Do směsi přidáme sójovou omáčku, mouku, vejce a podle chuti nakonec osolíme a opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, aby se vše spojilo. Nejlépe na litinovou kruhovou pánev s olejem dáme polovinu směsi a rozprostřeme po celé ploše pánve. Po osmažení z jedné strany řízek obrátíme a osmažíme i druhou stranu. Po osmažení ještě na pánvi řízek rozpůlíme a přeneseme na talíř. Totéž uděláme i z druhou polovinou směsi. Jako příloha jsou dobré vařené brambory s tatarskou omáčkou a sterilovaným červeným nebo bílým zelím, případně salátem z čínského zelí.
user-icon

autor Děda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dědův řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena