Dědův řízek

Výborné využití všech tepelně zpracovaných zbytků masa.


3.182x
45 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso nakrájíme na nudličky.

Do větší misky dáme pokrájené maso a párkový salám, přidáme cibuli, kari koření, místo něj můžeme použít zabíjačkové koření. Do směsi přidáme sójovou omáčku, mouku, vejce a podle chuti nakonec osolíme a opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, aby se vše spojilo.

Nejlépe na litinovou kruhovou pánev s olejem dáme polovinu směsi a rozprostřeme po celé ploše pánve. Po osmažení z jedné strany řízek obrátíme a osmažíme i druhou stranu. Po osmažení ještě na pánvi řízek rozpůlíme a přeneseme na talíř. Totéž uděláme i z druhou polovinou směsi.

Jako příloha jsou dobré vařené brambory s tatarskou omáčkou a sterilovaným červeným nebo bílým zelím, případně salátem z čínského zelí.
user-icon

autor Děda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědův řízek

Zpět na recept