Dědovo pečené koleno

Dobré vepřové koleno (zadní). Čím větší, tím lepší.


3.6149x
150 min

Postup přípravy

Před samotnou úpravou nařízneme po celém kolenu kůží hlubšími zářezy. Poté koleno vykostíme, rozevřeme a nasolíme, zabalíme a dáme přes noc do ledničky.

Druhý den koleno rozbalíme, potřeme hořčicí a dobře zabalíme pomocí kuchyňského provázku nebo silnější nitě. Cibuli a česnek očistíme a oboje nasekáme.

Koleno vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem, drceným kmínem a přidáme sádlo. Podlijeme vodou a pivem. Pekáček přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení koleno často podléváme a obracíme.

Dědovo pečené koleno podáváme se šťouchanými brambory, strouhaným křenem a hořčicí.
user-icon

autor Klapálek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědovo pečené koleno

Zpět na recept