Dědovo pečené koleno

Dobré vepřové koleno (zadní). Čím větší, tím lepší.


3.6149x
150 min

Postup přípravy

Před samotnou úpravou nařízneme po celém kolenu kůží hlubšími zářezy. Poté koleno vykostíme, rozevřeme a nasolíme, zabalíme a dáme přes noc do ledničky. Druhý den koleno rozbalíme, potřeme hořčicí a dobře zabalíme pomocí kuchyňského provázku nebo silnější nitě. Cibuli a česnek očistíme a oboje nasekáme. Koleno vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem, drceným kmínem a přidáme sádlo. Podlijeme vodou a pivem. Pekáček přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení koleno často podléváme a obracíme. Dědovo pečené koleno podáváme se šťouchanými brambory, strouhaným křenem a hořčicí.
user-icon

autor Klapálek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dědovo pečené koleno

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena