Dědova kuřecí prsa

Kuřecí maso v marinádě s podušenou mrkví. Recept obohacený o worcestr a výraznou chuť česneku.


4.117x
25 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu, do které budeme kuřecí maso nakládat. V misce smícháme olej, žloutky, sójovou a worcestrovou omáčku, přidáme i medovinu.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády alespoň na 2 hodiny.

Během marinování si očistíme zeleninu. Česnek a cibuli oloupeme. Mrkev a cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme.

Na pánvičce s trochou oleje osmahneme cibuli. Poté přidáme marinované maso i s marinádou a zprudka opečeme. Přidáme mrkev a dusíme doměkka. Začneme dochucovat - přidáme sklenici Uncle Beans, solamyl a zalijeme vodou. Opepříme a osolíme. Těsně před odstavením přidáme utřený česnek.

Máme hotovo a dědova kuřecí prsa můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže nebo těstoviny.
user-icon

autor Klapálek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědova kuřecí prsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká